Sunday, February 08, 2015

Naturhistoriska muséet

Vi sov länge idag och vaknade sedan till en absolut klarblå himmel. Just ett sådant väder, som bara ropar: Kom ut! Och det gjorde vi. Fast vi for bort till Kärrsön, den ö som nämndes som svar i lördagens På Spåret om vad ön heter, där Drottningholms slott ligger. Det ligger ju, som alla väl vet, på Lovån efter nästa bro.


Men vi stannade alltså vid Kärrsön dit Paula och Jimmy också kommit och sedan tog vi alla en promenad på ön, vilken slutade med att vovven fick springa fritt på ett stort vitt fält. Hon var uppenbart lycklig över det.



Att vi stannade på Kärrsön berodde på att det där finns ett kafé där hundar är välkomna. Vi slog oss ner på en uppvärmd veranda och avnjöt en fika. Det skulle inte bli dagens enda. Nästa punkt på programmet var nämligen det besök på Naturhistoriska och Cosmononva, som Anna gett grabbarna Grus i julklapp.





De kom dit efter dagens innebandymatcher men var inte tröttkörda utan deltog glatt i museibesöket där de besåg och testade allt som fanns. Det är inte lite. Höjdpunkten på dagen skulle bli en 3D-film från Galapagos på Cosmonova, men innan den började tog vi dagens andra fika. Jag minns att vi fikade där för snart tjugo år sedan, när vi var direkt hemkomna från Estland och att kaffet då kostade 17 kr. Det tyckte vi var hutlöst då. Nu hade det stigit till 25 och vi tyckte det var rätt billigt för att vara Stockholm.



Filmen var väldigt intressant, såpass att speakertexten nog var lite avancerad för de små, men bilderna var fina och 3D-effekten häftig. Filmen slutade lagom tills  museet stängde och vi for då till dagens sista utemat, hamburgare på Burger King. Här ifrån gick Anna och Anders hem, ,medan jag körde hem gossarna till söder om söder, där de hör hemma. Och nu har vi varit och tittat på P o J:s nymålade och nytapetserade lägenhet samt hämtat lilla vovven.

No comments: