Monday, February 16, 2015

Svenska Hjärtan

Anna är bättre idag men inte helt bra och har stannat hemma från jobbet. Hon måste för övrigt det eftersom man skall varat hemma i 48 timmar efter en sådan här historia i hennes gebit. Jag och vovven kunde väl ha stuckit ut till stugan men det har varit isande kallt, trots att termometern  bara visat strax under noll, så jag stannade hemma och höll henne sällskap.

Vi har inte gjort ett skapande grann men ändå har tiden gått fort för vi har börjat med ett missbruk. Vi kör igenom samtliga avsnitt av den gamla 80-talsserien "Svenska Hjärtan", den där den klassiska scenen med gräsklipparen på ryamattan är med. Det sändes hela fyra årgångar och alla finns på SVT:s Öppet arkiv.

Jag minns i princip bara enstaka episoder, men det räcker så väl att se serien på nytt för den håller fortfarande. Vi började för någon vecka sedan och idag har vi gjort klart de två första årgångarna och har alltså hälften kvar. Det är roligt att se unga upplagor av kända ansikten - Per Morberg och ICA-Stig men däremot är Sten Ljungberg precis sig lik.

I övrigt har det inte hänt mycket här idag. Men i morgon - då är det Fettisdag. Då jävlar ska de kristna värdena dammas av och fastlagsbullarna plockas fram.

No comments: