Wednesday, February 18, 2015

Liten vovve på raska ben, springer över stock och sten

Idag har jag och vovven varit ute i stugan hela dagen och det har funkat utmärkt. Hon har legat och sovit i storstugan hela tiden förutom en stund mitt på dagen då jag förbarmade mig över djuret och tog med henne på skogspromenad. Hon blir så otroligt lycklig över sådant. Att hon inte har någon svans att vifta med spelar ingen roll därvidlag ty hon visar sin glädje med hela kroppen.


Först idag körde jag dock Anna till skolan eftersom hon kunde behöva en mjukstart efter två dagars magsjuka. När jag kom ut till stugan matade jag fåglarna, satte på kaffe vatten och njöt sedan en kopp med smörgås till. Det är fantastiskt att man kan få ha det så här.


Än finare blev det till lunch för jag hade tagit med grejer till en riktig piratlunch. Pytt i panna, stekt ägg, inlagda rödbetor och därtill en nubbe av piratens egen akvavit. Jag begick också en nyhet - alkoholfritt öl. Jag har hört att det skall smaka bra och faktiskt. Det stämde! Nu är i och för sig inte akvaviten lika alkoholfri, men jag tog tre cl och körde inte hem förrän efter fem timmar så det gick nog bra.

notera att den lilla tomten är med vid varje måltid...

Eftermiddagen ögnade jag åt att försöka måla en bild av Stockholms slott i fullmåne. Jag fotograferade den bilden för ett år sedan när vi skulle träffa Anders i Gamla stan och bli bjudna på middag och nu ville jag försöka fästa den på  papper. Det gick rätt bra ända tills jag skulle sätta dit alla fönster. Då klantade jag jag mig och förstörde bilden med alldeles för få och för stora fönster. Men - himlen vart bra så den får jag använda i en ny bild i morgon,


När jag lämnade stugan körde jag till Anna för att hjälpa henne till kören. Hon hade haft möte till klockan sex och skulle inte ha en chans att hinna åka kommunalt, men med bil gick det fint. Jag höll dock på att missa henne eftersom det vart bomstopp i höjd med Haga Södra. Någon klant hade fastnat med sin bil i Eugeniatunneln. Då fick jag hjälp från min lilla trafik-app Waze, som föreslog en genväg tvärs igenom Karolinska sjukhuset. Jag trodde aldrig det skulle funka, men vips var jag igenom och förbi hela kön. Inte illa och konstigt att ingen annan gjorde samma sak.

No comments: