Friday, February 27, 2015

En heldag i skogen

Det var förunderligt hur gott jag sov ute i lilla stugan i stora skogen. Jag vaknade inte förrän kvart i nio efter att ha sovit nästan hela natten. Det var bara en kort period vid tvåtiden då jag kände mig alldeles utsövd och passade på att tända kaninen en stund. Annars släcker jag den så fort jag skall sova. 

Sålunda var det 32 grader varmt igår kväll och detta hade bara sjunkit till plus tio när jag vaknade på morgon. Det är alltså femton grader varmare än vad de har, som sover på ishotellet i Jukkasjärvi, som svärmor påpekade. 

Jag gjorde raskt i ordning mig och rummet, åt frukost och hade sedan en lång härlig dag för mig själv. Ja, nästan, för jag vart tvungen att åka och handla pappersnäsdukar. Till och med jag har gränser för hur länge man kan nyttja en av tyg.

Sedan har dagen ägnats läsande och målande och fågelskådande. Jag har egentligen inte gjort något alls - utom att heja fram var svenska gossar till ett stafettsilver - men tiden har rusat iväg snabbt och lätt.

Nu har jag lagt mig och skall fortsätta med en bok av Maja Hagerman om varför Sverige var det första land som inrättade ett rasbiologiskt institut. Något vi inte skall var stöta över. 

No comments: