Sunday, February 01, 2015

Sjuk hund?

Vovven har varit här idag och har varit alldeles uppenbart ur slag, inte ätit, inte druckit, inte ens tiggt när vi åt älgkött igår kväll. Hon har bara sovit och vi misstänker paltkoma från ett besök hos en annan vårdare igår. Nåväl. Fram mot eftermiddagen hurknade hon till sig, började åter röra sig och till och med följa med ut på kissrunda. Hon drack åter vatten och satt och tiggde när Anna och jag åt potatissoppa. Hon vart dock grymt besviken när jag stack ner tallriken åt henne att slicka ren.

Annars har det inte hänt mycket idag. Jag körde Anders till flygbussen vid middagstid. Jag for sedan och tvättade bilden eftersom den ska på besiktning i morgon. Eftermiddagen ägnade jag  åt att skriva rent mors dagbok, samtidigt som jag hade en trevlig söndags-chat med lillasyster M.

Lite senare kom Paula och Jimmy hit för att titta på vovven, men då hade hon just börjat kvickna till liv igen. Paula gjorde sista dagen på sitt boutique-jobb i går och i morgon skall hon genast börja jobba som vikarie på en förskola i södra delen av stan. Det känns naturligtvis lite pirrigt. Glädjande nog frågade hon efter lite tips på lättlagad middagsmat och vi kom överens om att jag skall hålla lite enkla  matlagningsövningar med henne. 

Nu sitter Anna och städar i gamla papper och jag skall strax se ett program om den ökade nationalismen i Europa och om hur journalisten Fredrik Önnevall hjälper till att smuggla in en ung syrisk pojke i Sverige. Jag beundrar denne journalist mycket, inte bara för grejen med pojken utan för att han har lärt sig tala kinesiska. 

No comments: