Saturday, February 14, 2015

Italiensk middag

Dagen började med kaffe på sängen där vaniljhjärtat kom väl till pass på Alla Hjärtans Dag. Vi hade sedan en lång lugn förmiddag som avslutades med att jag löste melodikrysset på mitt sätt, utan färdig mall. Det gick bra.

Mitt melodikryss
Sen gjorde jag färdigt Paulas pannacotta och där slarvade jag tyvärr bort det hela alldeles förfärligt. Jag tog för lite gelesocker och jag hällde på den för varm så det röda blandades med det vita och det stelnade inte heller. Det påverkade inte smaken men utseendet. Pinsamt.

Pannacottan innan den blev melerad
Vi for och handlade efter detta. Dels köttfärs till kvällens köttfärssås och dels en skaltång eftersom jag skulle sätta tillbaka den vanliga kökslampan och samtidigt byta ut sladdarna på den. Det pilligaste var att hänga upp kontakten i taket och få den att sitta någorlunda tätt mot taket.

Dukat till förrätt
Vid sex kom gästerna och då hade vi gjort egen pasta som två av grabbarna grus var med och vevade ihop på vår pastamaskin. Vi blandade hälften med köttfärssås och hälften med tonfiskrör och det blev väldigt gott. Kvällens tema var alltså italienskt och Gabbi hade gjort något som heter Bruchetta till förrätt. Också gott. Till dessert blev det så pannacottan, som smakade betydligt bättre änden såg ut samt mina vaniljhjärtan som både såg bra ut och smakade bra. Sedan blev det melodifestival och sedvanligt lördagsumgänge. Gästerna är lite trötta eftersom barnen spelat matcher hela dagen. I basket och innebandy tror jag.

No comments: