Saturday, February 21, 2015

Karl Gerhard

Fredag

Ändå sedan jag första gången såg att Stadsteatern skulle sätta upp en pjäs om Karl Gerhard med Rickard Wollf i huvudrollen har jag drömt om att få se den och ikväll blev det av. Anna slutade tidigt och kom hem och åt lite och sedan körde vi fram och parkerade i Gallerian varefter vi traskade iväg till Kulturhuset och Stadsteatern.


Pjäsen var jättebra, men kanske hade jag större behållning än Anna eftersom jag hört sångerna ofta och är lite mer välbekant med den tidsperiod Karl Gerhard var verksam i. Det känns också som om jag har en slags relation till honom eftersom Olle så ofta pratade om hans sånger och även var och såg hans nyårsrevyer i Götebrg varje år.


Nu handlade först akten mest om den Ökända hästen i Troja medan den andra ganska summariskt drog över Gerhards sista år och återupprättandet av Zarah Leander.

Dagen började tidigt idag. Anna hade öppning halv sju och då verkar jag köra henne så att hon kan sova en timme längre. Sedan satt jag med dagböcker, samt var och klippte mig, tills det var dags för teatern.  Sist ikväll såg vi sista avsnittet av sista säsongen av Svenska Hjärtan. Synd att den är klar nu.

No comments: