Monday, February 23, 2015

Vårstädning

Idag var jag åter lite aktiv ute i stugan. Eftersom det går att köra ner bilen nu, trots att det kommit lite nysnö sen sist, så lastade jag bilen med skräp och for till Hagbytippen. Ett litet under inträffade medan jag gick fram och tillbaka mellan stuga och bil flera gånger. Det tog lite tid mellan varven och hunden satt hela tiden tyst på sin plats. Och när jag kom ner sista gången hade hon lagt sig att sova. En stor sak för en så liten ynklig hund.


När vi kom tillbaka från tippen gav jag hunden mat inne i storstugan och sedan hoppade hon raka vägen upp i sängen och där låg hon sedan hela dagen, tills vi åkte hem. Själv tillbringade jag min tid på verandan - efter det att jag hade städat köket. Där såg rätt gräsligt ut, rörigt och smutsigt och odiskat. Nu hade jag slängt skräpet, sopat, kokt diskvatten och diskat och torkat rent och även om det inte syns så tydligt på bilderna så blev det en väldig skillnad.


Det passar mig bra eftersom jag planerar att bo där ute från torsdag till lördag medan Anna är med skolan i London. Fast vem vet. Blir det för jäkla trist väder kanske modet sviker mig... När allt var klart nu satte jag mig och började måla igen. Jag försöker bortse från önskan om att göra fina saker och i stället se det som övningar. Idag ville jag öva på att måla en sten och valde ett vintermotiv från stora stenen i Remmene.

Sist ikväll åt vi middag med Jimmy och Paula. De hade med sig semlor, som jag tyvärr kände mig tvingad att äta. Det är ju oartigt att neka när man blir bjuden ....

2 comments:

e said...

Tycker det var fint!

Anonymous said...

Stora stenen och björken är fina! Det andra också förstås.
/M - tina