Thursday, February 26, 2015

Frufridag

Anna skulle vara på Arlanda halv sju i morse och eftersom jag lovat att köra henne så statt vi upp kvart i fem. Då hann vi äta frukost, göra oss i ordning och hämta en kamrat och kollega som också skulle med till London. Allt löpte planenligt och tjugo över sex lämnade jag av damerna vid terminal 5 varpå jag ilade hem för att hämta de sista grejerna inför min stugvistelse. Nu skall jag nämligen passa på att sova över i stugan.





Det är inget mer än jag själv som hindrar mig från att göra det när Anna är hemma, men jag tycker det känns så fånigt att sova ute i skogen och låta henne sitta ensam hemma. Nu behöver jag inte tänka på detta och jag har planerat min vistelse här noggrant. Jag har ägnat tiden mellan måltiderna åt målning och läsning och försök till fågelfotografering. Jag fick en ny idag – grönsiska. Däremot hade jag en ekorre, som poserade väldigt snällt. Han var väl tacksam för alla solrosfrö som ligger här på marken.


Måltiderna blev dock ett eget kapitel. Först lunchen, där jag körde en repris på vedeldade våfflor. Nu använde jag dock grillen och det gick utmärkt så länge jag la järnet direkt på glöden. Kanske hade jag bättre smet nu också. Jag hade med mig alla ingredienser ut och gjorde i ordning smeten här. Ingen våffla misslyckade och de smakade ljuvligt.


Till kvällsmat testade jag en nyhet – hackkorv, eftersom jag är med i hackkorvens vänner på Facebook. Jag har inte riktigt vetat vad det är för något och när jag nu vet det så kanske jag skall ta mitt medlemskap i just den gruppen under övervägande. De gick att äta men var inte så fantastiska. Det var däremot den lilla punsch jag tog efteråt till kaffet. Och därmed fastställde jag också att jag skall sova över för jag kan ju inte kära bil hem med en trea punsch i blodet….
.

1 comment:

Anonymous said...

Ja, så kan det vara- allt är inte bra bara för att det finns på facebook! Själv sover jag inte stugan på länge än, det är inte värt det för min del, tycker jag. Det finns säkert en grupp för grynkorvens vänner, såna vet jag ju att det finns, de har i alla fall nån hemsida...
/M-tina