Tuesday, February 17, 2015

Piratens akvavit

Om man ser till mitt bruk av alkohol så inser man lätt, att jag har oerhört mycket mer sprit i mina gömmor än jag någonsin kommer att kunna förbruka. Jag reser ju ofta numera och även om tax-free är ett minne blott inom EU så bjuder traditionen att man handlar i plastkasse på hemvägen. Om man sen inte dricker mer än en 4:a någon gång i veckan, på sin höjd, så blir det gärna att flaskorna samlas på hög.


Trots detta var jag idag och hämtade ännu en butelj på bolaget. Det är nämligen så att det fnns en splitter ny akvavit till piratens ära och den är beställningsvara. Den lagerhållning enbart på systemet i Sjöbo i Skåne men därifrån kan den beställas och det har jag gjort. I går kom ett sms om att flaskan fanns på mitt lokala kontor så idag hämtade jag den. Den invigdes sedan till en kycklingsoppa till lunch och befanns vara mycket god. Den doftade sommar på något sätt.


Samtidigt som jag hämtade min piratakvavit var jag inne på konditori och köpte mig två semlor till ett pris, som skulle fått en Lidl-kund att tappa andan. Men det var de värda. Vi avnjöt dem med varm mjölk och kanel här hemma och Anna är nu så pass kry att hon fick behålla alltihop. Hon for även och spelade oljefat på kvällen och jag hämtade henne eftersom jag ställde in min kör ikväll. Jag känner mig för snuvig, hostig och allmän rosslig för att sjunga idag. 

I övrigt har vi även idag ägnat oss åt Svenska hjärtan. Vi började på första avsnittet i sista (fjärde) årgången och nu dyker ordet mobil upp för första gången. Men folk röker fortfarande hejdlöst överallt. 

No comments: