Tuesday, March 10, 2015

Avfrostning

Vi har länge talat om att vi borde frosta av frysen. Det är inte jättelänge sedan sist, men ett par nätter med dåligt stängd dörr har gjort att isen lagrats i tjocka valkar. När jag i morse ännu en gång råkade nämna det där med frysen antydde Anna att jag som är pensionär ju har tid... Det tog jag fasta på och så fort Anna gått bar jag ut alla lådor i frysen på balkongen och ställde in grytor med kokhett vatten på hyllorna.

Frysen tömd och ren
Det funkade rätt fint men mot slutet tog jag fram hårtorken och smälte bort de sista tjocka resterna högst upp i frysen. Efter drygt fyra timmar var det hela alltså klart och jag kunde lyfta in lådorna från balkongen. De hade klarat sig alldeles utmärkt och var fortfarande frusna och hårda. 

Frysen återladdad
Resten av dagen ägnade jag dagboksarbete och körsång. Vi övar på Evert Taube nu inför en vårkonsert på ABF den 9 april. Det känns riktigt roligt och jag tycker jag kommer mer och mer in i samvaron. Sist i kväll avnjöt vi en bit kokt torsk med kokt potatis, smält smör och pepparrot. Anna tyckte det var mycket gott - också.

PS: Idag träffade Paula sin morbror och han hade en present, som föll i godare jord - en resa till New York för alla tre! Det kan tyckas som lite mycket, men han är singel och har egentligen bara inkomster, från två jobb, så det drabbar ingen fattig.

No comments: