Wednesday, March 11, 2015

Sommarkväll i syrenbersån

Precis som vanligt var jag ute i stugan idag och nu gjorde jag färdigt den bild jag började igår. Fast först var jag iväg och tvättade bilen. Det behövdes efter regnvägar och dammvägar den senaste tiden.
Vädret var alldeles ljuvligt idag med sol från en klar himmel, men däremot inte våldsamt varmt. 7 grader visade termometern, fast det kändes kallare ute. Dock värmde kaminen fint inne på verandan.



Efter att ha samlat mod ett tag gjorde jag så klart min kvällsbild. I förgår målade jag bordet och människorna runt det. Precis som Lars Lerin hoppar jag över ansiktet och gör bara en orange fläck där huvudet är. Idag blandade jag så till en svartblå färgblandning, vattnade papperet och laverade allt som inte var samlat kring bordet. Där la jag i stället på lite orange. Jag vart riktigt nöjd när det hela var klart.


Jag var kvar ända till kvart i åtta eftersom jag inte skulle hämta Anna vid hennes kör förrän hav nio. Jag ägnade en stor del av eftermiddagen, efter tavlan, åt att fortsätta läsa Maja Hagermans bok. Jag fastnade på en liten detalj om ett "runbrev" så jag gick in på hennes Facebook-sida och frågade. Får se om hon svarar.

Så här ljust blir det inne på verandan när man tänder stormlyktan

Nu sitter vi i soffan och slöar framför "Mästerkockarna" på TV4 play. Jag serverade en oerhört simpel kvällsmat - en burk tomatsoppa med köpebröd. Enkelt och magert och snabbt. Men eftersom jag åkte direkt från stugan hann jag inte göra något bättre.

1 comment:

e said...

snygg tavla!