Friday, March 27, 2015

Påskpynt

Vi vaknade till regn  och gråväder i morse och jag som tänkt åka ut till stugan och påskpynta... Och - det gjorde jag för när Anna traskat iväg till jobbet ringde hon och meddelade att det inte alls var så regnigt som det såg ut.



Så jag for ut till stugan och började där med att röja lite, byta gardin i storstugan, byta matta på verandan och plocka i ordning lite i köket. Sedan började jag pynta. Inte alls som vid jul, men åtminstone verandan fick snart en klart påskaktig prägel med påskris, ägg och påskbonader.


På bordet lade jag en guldgul duk, som väl egentligen är en gammal fin gardin, men jag kör med oortodoxa läsningar. När allt var klart satte jag mig med en kopp kaffe och beundrade mitt verk. det var bra.


Sedan röjde jag undan och började måla på en bild som jag haft en idé om sedan jag var på Irland. Ett foto på stranden vid Caumeenoole längst ner i söder. För en gångs skull blev jag riktigt nöjd och jag skickade över bilder till Nils allteftersom målandet på gick och han tackade artigt.


Vid tretiden drog jag mig hemåt och började röja lite inför helgen och när Anna kom åt vi varefter vi försjönk i TV-soffan där LEt´s Dance nu går för fullt. Ja. jag erkänner att jag ser det, med ett öga ovanför bildskärmen och det är lättspytt och bra.

No comments: