Saturday, March 21, 2015

Tillbaka till vintern

Redan tio över fyra i morse ringde väckarklockan och jag fick fort på mig kläder och i mig mat. Jag viskade också hejdå till Nils innan jag försvann ner till taxitorget. Där var det ödsligt men en taxi fanns inne. Jag fick då knacka några gånger innan chauffören vaknade, men han körde mig snabbt och elegant ut till flygplatsen. Där var jag så tidigt att säkerhetskontrollen inte ens öppnat.



Jag blev dock godkänd även denna gång, sedan de noga kontrollerat att det bara var i knäet jag hade metall. Första etappen av resan gick till Amsterdam, där flygplatsen är väldigt stor och jag fick gå väldigt långt. När jag sedan väl var inne på min plats fick planet taxa ut väldigt långt bort i ödebygden innan vi kom fram just till vår startbana.


I Amsterdam regnade det men ovan molnen skiner solen och när vi närmade oss Stockholm sprack molntäcket upp och jag såg hela stan väldigt tydligt under mig. Först vårt hus i Solna och sedan insåg jag att jag även såg skogen där vår lilla stuga ligger. Men - det var alldeles vitt! Jag lämnade ett vårligt Sverige i måndags och återvände till ett vintrigt idag!


När jag pratade med Anna fick jag höra att det snöat igår och nu var det riktigt svinkallt. Jag tog flygbuss in mot stan, men slapp åka kommunalt hem eftersom Jimmy och Paula mötte vid Frösunda. Skönt att slippa t-bana med all packning. Nu blev det raka vägen hem till lunch och sedan har jag ägnat eftermiddagen åt att gå igenom alla bilder jag tog på Irland. Det var en hel del och jag försökte sålla bort många onödiga och misslyckade.


Vi sitter nu här och småslöar framför TV och väntar på att klockan skall bli så mycket så vi kan gå och sova. Detta har varit en lång dag. Vi har också lilla vovven här eftersom J o P är på 40-årskalas med en himla massa människor inbjudna. Det har hur som helst varit en fantastisk vecka vi fick på Irland och jag har fått en massa fina minnen att bearbeta.

No comments: