Wednesday, March 25, 2015

Vårfrudagen > Våffeldagen

Idag skulle det bli minus och grått och visst var det kallt, men inte SÅ kallt och solen tittade allt fram så fram på förmiddagen stack vi ut till stugan, vovven och jag. Med mig hade jag en behållare med våffelsmet och en burk lingonsylt. Sprayflaskan med vispad grädde köpte jag på vägen ut. Liksom fågelfrö.


Igår hade flera små pippijåglar varit framme vid de tomma automaterna och tittat så idag fyllde jag dem. Det hände inte så mycket först, men efter ett tag förirrade sig en liten talgoxe dit. Den upptäckte mat och flaxade lycklig iväg. Kroppsspråket talade om för kollegorna att det fanns frön på nytt och vips var de där allihop; domherreparet, talgoxarna, blåmesarna och nötväckorna.


Själva skulle vi göra våfflor och där började jag med att tända en liten brasa i eldkorgen, där jag stoppade in våffeljärnet för att värma det. Samtidigt tände jag grillbriketter och när glöden var klar började jag grädda. Våfflorna blev perfekta, både till utseende och smak. Det tyckte vovven också. Senare berättade Anna att hon hört oraklet Edvard Blom berätta att våfflor inte skall ha kontakt med teflon utan skall bakas mot järn, som är väl insmort i smör. Precis vad jag kom fram till.


Jimmy skulle hämta hunden direkt efter jobbet, så jag åkte tillbaka till stan så fort vi ätit. Där bakade jag bröd på det havremjöl jag fick i mitt testagrampaket igår. Detta paket var rätt trist, men brödet blev verkligen gott och vi tog det till kvällsmat. Tillsammans med ägg och anjovis.

Min kväll ägnades äldste grabben Grus, som överraskade alla genom att själv kontakta mig och be om mattehjälp. Jag for dit till sju och hämtade sedan Anna halv nio och nu har vi ätit och sitter och ser ett program om Cardigans i TV.

No comments: