Friday, March 13, 2015

Fredagen den 13:e

Dagen avlöpte märkligt bekymmersfritt trots sitt hemska datum. Jag var upp tidigt och körde Anna till jobbet. Hon öppnar var tredje fredag och det är enda gången hon måste vara på plats riktigt tidigt. Hon tjänar en timmes extra sömn på att bli körd i privatbil mot att åka kommunalt. Så det gör jag gärna. Jag kan ju åka hem och sova mera jag. Och det gör jag.

Jag brydde mig inte om stugan heller utan gick hemma och donade med lite av det gamla vanliga. Jag hade dessutom tät kontakt med  Nils och vi lade upp planerna för vår lilla utflykt till de sydvästligaste delarna av Irland nästa vecka. Det ska bli en fascinerande resa. Bara det nu blir lika vackert väder som det är i bilderna på Google Street View. Fast det spelar ingen roll egentligen. Jag bokade bil också och den är säkert regntät och sedan köpte jag ju ny fin regnjacka i Abisko i höstas.

Mitt på dagen gick jag ut i det vackra, men kalla, vädret och tog en geocache som är ny här i närheten. Jag har varit lite dålig på det så detta var bara min andra i år. Det får bli skärpning för det ger fina tillfällen till att komma ut och röra sig i skog och mark och lite var stans.

När Anna börjar tidigt slutar hon också tidigt och hon och Paula var här vid fyratiden. Paula kom också för hon skall ha kalas för sina väninnor hemma hos sig i morgon. Hon skall göra all mat själv. Under mitt diskreta överinseende. Idag gjorde hon desserten, som blev tiramisu i portionsglas. Jag gjorde inget mer än att kolla receptet och det blev mycket gott.

Sist på programmet stod en resa ner till kusin Carina och hennes son Adam, som nyligen fyllt år och nu skulle gratuleras. Vi brukar vara lite sena med det men  det blev en lagom slapp fredag med god mat och Lets Dance på TV. Ett lättsomnat program.

1 comment:

Anonymous said...

Länge leve det privata initiativet//syse.