Thursday, March 26, 2015

Sommardäck

Nu chansar jag på att vintern är slut. Åtminstone att den inte kommer åter efter påsk. Fram till dess skall det visst vara plusgradigt och sedan är vi ju i Lappland över helgen och när vi kommer åter står nog våren i full blom. Får man tro!

Så i morse for jag ut till mitt däckhotell och medan jag löste februarikrysset i Amelia bytte de raska gossarna till sommardäck och tog hand om vinterdäcken. Skönt att slippa sådant numera. Jag har bytt tillräckligt många däck i mina dar o0ch fått ryggskott nästan varje gång, för jag lärde mig aldrig av mina misstag.

Jag var sedan ute i stugan under förmiddagen och bara njöt av att vara där mol alena. Sitta och titta ut mot skogen från min veranda och känna kaminens värme mot min frusna lekamen. Det är underbart att vara pensionär.

Jag hade fått för mig att jaa ville göra oxsvanssoppa och den skall koka länge så jag for hem tidigt men efter att ha besökt två stora butiker utan att finna den allra minsta lilla svanstipp så fick det bli kalops i stället. Den blev också väldigt god, men vi fick inte äta den heller, ty plötsligt vart vi inbjudna på våfflor till Paulas så jag mötte Anna efter skolan och så for vi dit och lät oss väl smaka.

Jag har hjälpt mina gymnasieelev lite också. Hon skall begå Högskoleprovet på lördag och kämpar hårt med gamla prov som hon kör fast på ibland och då har hon det så väl förspänt att hon bara skriver och frågar mig. Det är nästan pinsamt hur lätta uppgifterna är för mig och hur svåra för henne, men det är en trecvlig utmaning att försöka göra dem begripliga och hon verkar nöjd.

No comments: