Saturday, March 14, 2015

Pi-dagen

Idag är det den 14:e dagen i den tredje månaden och med amerikansk tidsangivelse blir detta i år 3.14.15 vilket är pi med fyra decimaler. Detta firade jag med att gå och ta en geocache i närheten så att jag kunde skriva in pi i logremsan. Det var min 648:e cache och det vittnar faktiskt om att jag legat på latsidan ett tag nu.


Det gjorde jag dock imnte i morse då jag gick upp och balade scones till frukost. Vi hade så mycket marmelad kvar sedan förra helgen och dåligt med filmjölk så vi tog detta i stället och det var väldigt gott.


Paula hade sovit här i natt för att fort komma igång med att baka pajer till sitt kalas ikväll. Hon kämpade på duktigt och fick ihop fyra pajer och sallad som hon for hem med. Att hon gör det här beror på att vi har elektrisk ugn och relativt gott om utrymme i köket, jämfört med hos henne. Noomi var också här och följde arbetet med största möjliga intresse.

Entré: Vitlöksbröd med champinjonstuvning
Huvudrätt: Allehanda läckra snittar
Dessert: Banapaj med gräddiga såser. Mums
När hon farit hem till sitt gjorde vi oss i ordning och åkte iväg till vännerna Robert o Carolin, som skulle bjuda på sjuttiotalsmat till melodifestivalfinalen. Att det blev sjuttiotal berodde på att hon hittat en gammal box med receptkort och fylld av nostalgi serverades vi en överdådig måltid. VI lärt inte behöva äta på hela dagen i morgon.


Sist såg vi melodifestivalfinalen och faktum var att vi var ense om att rätt låt vann. Även om den lär vara ett plagiat. Jag ringde faktiskt in och röstade. På det dyra numret. Men inte på Zelmerlöv utan på en kvinna som heter Mariett och som verkar vara en ödmjuk och rar människa med en låt som även de utländska jurymedlemmarna gillade.

No comments: