Wednesday, July 13, 2016

En gästfri dag

Att sova på tre lösa dynor, 60 x 60 cm, var ingen hit. De var lite för tunna för min välbyggda kropp och de låg inte still när jag vred och vände mig. Då jag steg upp vid sextiden för att göra frukost åt våra långväga gäster, hade jag nog sovit högst en timme och kände mig föga fräsch. 

Alltnog, jag fixade frukosten och gästerna for strax efter sju. Anna, som skulle kunna sova på en spikmatta, ställde sig att diska medan jag stupade i säng, min riktiga, som nu blivit ledig. Jag fick två timmar välbehövlig vila innan det var dags att köra henne till tunnelbanan. Hon skulle städa i sin Levande Verkstad Ateljé i skolan med kollegan G. 

Så jag fick plötsligt en helt fri dag och den utnyttjade jag genast till att sova ifatt ytterligare ett par timmar. Jag vaknade lagom till Sommar med Maj Sjöwall. 


När hon var klar tog jag tag i vår lilla trädgårdshylla. Den som stått ute några veckor med bara ett tunt innelack som skydd. Nu började jag med att sandpappra hyllorna och lade sedan upp dem inne på verandan varefter jag målade ett första lager. Ett tunt duggregn hängde i luften så jag vågade inte måla utomhus. 

Jag trodde den skulle torka fortare än den gjorde så i stället för att fortsätta måla, kunde jag i lugn och ro sätta mig att läsa i väntan på att hämta Anna. Vi for hem och sprang upp på vinden för att leta upp en ryggsäck, som hon skulle låna ut till väninnan J. Vi fann säcken och stack sedan direkt ut till stugan. 


Precis innan vi steg in i hissen öppnade grannen J sin dörr och bad oss med glad röst komma in och titta på en sak. Allt var inplastat och badrummet totalt utrivet. Han skulle äntligen få renoverat efter år med mögel och elände. Han var lycklig. 

Sedan vi beundrat och delat hans glädje for vi ut och åt kvällsmat och sedan ställer jag upp mobilen mot ett litet stöd varpå vi såg hela gårdagens avsnitt av Allsång på Skansen. Det fungerade utmärkt även på en 4-tums skärm. Och nu sitter vi och lyssnar på Karlavagnen. 

No comments: