Thursday, July 28, 2016

Fortsatt stiltje

Vi lever vidare här utan alltför mycken möda eller stort besvär. Vädret har blivit lite bättre, med inte fullt så många graders värme som igår. Anna har huvudsakligen ägnat sig åt diverse trädgårdspyssel - räfsat gräsklipp, planterat taklökar och restaurerat några gamla vridna, grånade tallar till en trädgårdsskulptur där svärmor kan hänga upp diverse pynt.


Själv har jag gjort lite smånyttigheter också. Handfatet på toaletten har börjat luta mer och mer framåt och jag tog idag och drag fast konsollen, det hänger på, med några kraftiga tag med skruvmejsel. Det blev bra och vi får nu se hur länge det sitter fast. Jag har också stagat upp ett trädgårdsbord jag byggde för några år sedan.


Tidens tand har gjort bordet lite rangligt så nu drog jag bort spikarna, borrade hål för skruv och drog fast allt ordentligt. På tal om bord så fick vi våfflor idag. Alldeles lagom många för att jag skulle bli lagom mätt.


Bordet blev stadigt och invigdes när vi grillade kvällsmaten, som idag bestod av korv, fläsk och tunnbröd. Gott och mättande. Innan vi åt den hade vi varit uppe vid Kattejaur och badat igen. Där fanns redan en trevlig finsk familj, men när de gett sig av började Anna sin tvekande vandring ut i vattnet.


Hon kom i rätt fort idag och höll med om att vattnet blivit varmare. Hon simmade till och med runt ett tag innan vi klädde oss och for hem igen. När vi satt och tittade på Ernst ikväll nåddes jag av det glädjande beskedet att Nils vän i Dublin varit och hämtat den iPad jag glömde kvar där vid mitt senaste besök. Det känns skönt.


När vi kom hem från badet hade Annas kusin P varit här och lämnat en kasse med Selma Lagerlöfs samlade verk i vackra band. De har tillhört en morbror och moster till Anna och eftersom de dog i fjol håller nu barnen på att ta hand om lösöret. Ingen ville ha dessa böcker - utom en - JAG, som blev själaglad. De har tidigare också lämnat en låda stenkakor vilka jag också gladeligen tar emot.

(Ja, texten blev lite ostrukturerad idag, men kan inte vara på topp jämt)

2 comments:

Unknown said...

Att det blev ostrukturerat beror säkert på bekymren med att det är så svårt att få ett avslut på bouppteckningen. Frågan är ju hela tiden hur man skall försörja sig. Det går ju inte att vara borta och äta jämt. Våfflor och sedan gemytlig sammankomst vid grillen. Tanken på hundmat ligger ju hela tiden och gnager.

Alf said...

Ack ja. Så är det säkert