Wednesday, July 27, 2016

En mellandag


Dagen har förflutit i lugn och stilla ro. Svärmor försvann in till länslasarettet redan kl 6 i morse för att operera andra ögat mot grå starr. Själv fick jag en lång lugn morgon tills alla övriga vaknat och ätit frukost.


Då gick vi ut och jag målade färdigt garageportarna medan Anna tog hand om att trimma gräskanter och Anders började laga en trasig torkställning. Vi hade tur och färgen hann torka gott och väl innan dagens första regn föll.


Då satt jag nere på stationen för att titta på ett malmtåg, som hade turen att komma samtidigt som jag skulle hämta tidningen. Jag hann hem innan det värsta regnet börjat rasa ner och började nu laga middag. Svärmor hade ställt fram kåldolmar och jag hade åtagit mig att göra sås, värma och koka potatis. Svärmor kom hem lagom tills maten var klar.


Vädret blev nu åter bättre och sedan vi vilat middag tog vi oss samman och for upp till Kattejaur för att bada. Även Kicki följde med. Tyvärr var det fler människor där så Anna gick inte i vattnet. Hon tycker det är pinsamt att stå i en halvtimme och tveka när folk ser på. Jag badade dock ända tills det började regna även här.


Sist idag tände jag åter en eld i cementröret och vi grillade kotletter till kvällsmat. Det vart inte TV ikväll ty Kicki kom hit och vi sitter och pratar runt köksbordet och har det mycket trevligt.

No comments: