Saturday, July 02, 2016

Partaj

Dagen avslutades med en synnerligen trivsam bjudning hemma hos kusin A med fru i Dalsjöfors. Även kusin I fanns på plats och alla så undfägnades vi med nygrillade läckerheter från A:s kök. Sallader, kött och frukt trängdes på tallriken och när detta väl var uppätet bars det ut en smaskig rabarberpaj på verandan där vi satt.



Men vi åt inte bara. A och jag var ute i trädgården och beskådade växtligheten där två speciella arter väckte min uppmärksamhet. Dels faktiskt en äkta amerikansk sequoia. Jätteträdet, som kan bli 95 meter högt efter ett par tusen år. Dels också en mistel, som A själv odlat genom att gnida in frön i barken på en rönn. Jag gjorde ju också så i höstas och hoppas på samma goda resultat. Sequoian hade inte hunnit så långt ännu, men misteln växer så det knakar.



Det är oundvikligt att det rinner ner av druvans ädla saft genom torra strupar vid ett sådant här tillfälle men med en lämplig app i mobilen kan man hålla koll på sin promillehalt. Det märktes att jag inte var så van för jag kom hopplöst på efterkälken i kampen mot A. Men vi är bjudna dit fler gånger så då får vi väl se hur det går på den fronten.....

No comments: