Tuesday, July 19, 2016

Framme i midnattssolens land

Jag skall fatta mig kort idag. Jag la mig tidigt igår för att vakna pigg och utsövd men det sket sig som vanligt. Jag har svårt att somna inför långa resor men jag låg i alla fall och vilade.

Kl sex ringde klockan och 07:15 kom vi iväg. Första stopp blev Arlanda där vi släppte av Paula, som skulle till Los Angeles på bröllop. Tyvärr inte hennes eget. Sedan fortsatte vi och körde raka vägen upp till Murjek. 

Resan gick jättebra. Vi stannade flera korta stopp för kaffe och kissepauser. Strax före Sundsvall hade en lastbil gått i diket och trafiken leddes förbi på bara ena körfältet. Vi hade en fantastisk tur och slapp förbi efter en kvart men i mötande körfält stod bilar i kö i flera kilometer.


Vi hade tänkt äta lunch vid Höga Kusten men alla de stiliga servitriserna visade oss en sådan suverän likgiltighet att vi fortsatte till vägkrogen i Docksta där vi snabbt fick en enkel men god lunch. 

Resten av resan stannade vi bara och köpte kaffe i Skellefteå. Samt två påsar Ahlgrens bilar. Original. De hade extrapris. 

Efter totalt tretton timmar var vi så framme och det kändes bra. Det var egentligen först när jag steg ur bilen, som jag kände att jag var rätt mosig. Så nu skall jag snart be att få rekommendera mig. 

No comments: