Wednesday, July 20, 2016

Nu är det klippt

Solen har vräkt ner idag och vi har gonat oss i värmen genom gräsklippning och trädgårdsarbete. Det första vi gjorde efter frukost var att åka bort till kyrkogården och plantera blommor på svärfars grav. Jag avstod från detta och satte mig på meditationsplatsen och samtalade lite med gamla mor. Det gick alldeles utmärkt ty det var rent osannolikt lite mygg. Troligen för att det blåste en alldeles lagom vind.


Från kyrkogården for vi till C och J och lånade deras motorgräsklippare. Det finns en i huset men den vägrar starta och sonen i huset, som länge lovat köpa en ny har inte gjort så. Det finns sådana som levererar mycket prat och litet verkstad. Men gräsklipparen vi lånade fungerade perfekt och Anna kastade sig över gräsmattan. Denna fungerade dock inte perfekt ty den var egentligen alldeles för långvuxen för att kunna tas med den här sortens klippare.


Det blev ett styvt knog att få av alltihop men till slut gick det och vi kunde nöjda och belåtna gå in och njuta arbetets lön. Denna lön bestod idag av blodpalt. En lyx som bara erbjuds hos svärmor.


Slitet med gräset hade tärt på krafterna och gjort oss både varma och svettiga. Därför styrde vi kosan mot vår badsjö, Kattejaur, för att svalka oss. På vägen dit passerar vi en skylt som markerar Polcirkeln. Något som låter spännande för utlänningar. Anders flickvän ville ju gärna bada norr om polcirkeln men fick nöja sig med att titta på vattnet när hon var här. Isen låg kvar...


Vi var själva vid badet och jag hoppade genast i. Anna följde faktiskt efter sedan hon tvekat länge. Det var nämligen ganska kyligt. När vi kommit upp satt vi länge och pratade vid bänken på stranden. Det var totalt myggfritt även här. Något mycket ovanligt.


Hemkomna satte vi oss att pusta ut lite innan vi gick ut och tände grillen. Där var alla myggorna. De fick då ge sig för röken och dessutom hade sonen i huset faktiskt köpt en apparat, sådant gillar han, som skulle skrämma bort mygg. Eventuellt fungerade den.


Och nu har vi kommit in och skall ta en fika innan vi far tillbaka till C o J med deras gräsklippare.

No comments: