Friday, July 22, 2016

Rent ut sagt

Idag har vi ägnat oss åt rengöring. Fast först for vi ner till Vuollerim där svärmor skulle in och kolla, att det inte fanns något dolt fel på öronen inför ett förestående besök hos en riktig öronläkare. Efter tusende "Va!" har hon har börjat komma till insikt om att hon hör illa. Vi kompletterade också matförrådet inför resan upp till Björkliden till helgen.

Nymålat 2002
Men sedan, när vi åter var hemma, började vi rengöra. Först de stora garagedörrarna, som vi målade första sommaren jag var här uppe. De har delvis blivit svartmögliga och detta spolade vi bort med vår högtrycksspruta som vi tagit med för detta ändamål. Vi passade också på att testa den lilla elektriska gräsklippare vi köpte igår och den gick klanderfritt. Tyst och lätt.


Efter en god lunch på leverbiff, fortsatte vi med bilen. Vi tömde den på allt löst. Dammsög, putsade, skumtvättade och borstade. Därefter blev det utsidan där vi handtvättade med svamp för första gången på länge. Det är betydligt bekvämare med tvättomaten hemma i Solna. Till slut var dock bilen skinande ren och allt löst, som inte slängts, tillbakaplockat.


Då gick jag in och duschade kallt. Vi ville inte åka till vår badsjö på de grusiga dammiga vägarna när bilen nu var ren. Sedan satte jag mig att titta på Ernst i TV4-play. Ett lika hopplöst företag som vanligt med all jäkla reklam man måste genomlida.


Idag för fem år sedan satt Anna och jag på en trottoarservering i Canterbury där de hade wi-fi och plötsligt var det någon som skrev på Facebook att "nu har även Norge fått känna på vad terrorism är." Nyheten var så ogripbar att det dröjde innan man kunde ta till sig den. Jag har sedan dess hoppats att Breivik en tung dag i framtiden plötsligt skall komma till insikt om vad det var han egentligen gjorde. DÅ först får han sitt riktiga straff.

No comments: