Sunday, July 17, 2016

Rent var det här

I morse vaknade vi till den sista morgonen i stugan på ett par veckor. I morgon är det tvätt och sedan bär det av till Lappland. Vi utnyttjade morgonen till max och steg inte upp förrän vid halv elva. Det var en skön  morgon. Även vädret var vackert. Lite kallt, men soligt och med en lagom bris svepande in mellan träden i stora skogen.


Anna har länge pratat om att skrapa lös färg från verandafönstren, men hittills har jag klarat mig från jobbet. Idag gav hon sig dock inte utan stod plötsligt själv med skrapor och målarsoda framför fönstren. Jobbet var snart klart men det innebar inget lugn för det. Nu drog hon igång ett större projekt. Rengöring av trallvirket i altangolvet med högtryckssprutan.


Jag mindes det som ett rätt snabbt jobb, men måtte ha kommit ihåg fel. Anna kämpade väl men vart så småningom så trött i armen, att jag fick ta över. Sedan turades vi om att göra färdigt och när golvet var klart fortsatte jag med trappan. Den gick fortare att tvätta och vi började nu packa ihop inför hemresa.


Klockan hade hunnit bli ganska mycket men vi hade fortfarande ett lite uppdrag kvar. Annas kompis från Levande Verkstad, J, hade fått löfte om att låna en ryggsäck av Anna och den for vi iväg och lämnade. J bodde nära vår favoritpizzeria och dit for vi nu och beställde med oss var sin sallad hem. Och nu sitter vi och slöar framför TV:n. Vi har mycket att göra med att plocka i ordning efter golvläggningen, men det gör vi i morgon.

No comments: