Friday, July 15, 2016

Ett gott dagsverke

De senaste dagarna har mina texter kommit så sent att jag börjat oroa mig för mina läsares goda nattsömn. Därför skall jag börja lite tidigare idag. Till skillnad från igår så var vädret inte vankelmodigt idag. Det var jämngrått och duggregnigt, så när vi väl stapplat upp ur våra sköna sängar, ätit vår frukost och målat hyllorna på baksidan, så for vi in till stan för att göra färdigt hallgolvet.


Den sista brädan är ju kvar och den skall möta väggen i en mängd vinklar och vrår. Det kräver sågning på längden och därför tog vi med den elektriska cirkelsågen hem. Den för ett fruktansvärt väsen, men vi antog att folk är på semester och körde igång. 


Det var pilligt men roligt och en efter en föll laminatskivorna på plats. Efter några timmar låg golvet där, klart att beträda och att det faktiskt blev en liten springa på 1/2 mm på ett ställe, det struntade jag ty inge ser det eftersom det ingår sprickor i mönstret. Vi skall dock smyga i lite silikon så att inget skurvatten sipprar ner. 


När golvet var klart passade vi på att såga av köksdörren också. Den blev några millimeter för lång när jag la in laminatgolvet där. Dessa sågade vi av nu, under ett hiskeligt väsen. Och se. Nu passade dörren, sedan vi höjt den det allra sista med en liten bit ståltråd i gångjärnet. 


Mycket nöjda med vår dag drog vi ut till stugan igen ty kvällen ser ut att bli skön. Vi har just avnjutit en portion pytt-i-panna och sitter nu ute på verandan och lyssnar på ett program med Argja Sajonmaa, som just nu har det dåliga omdömet att spela rap-musik. Rapa till musik ska man endast göra i samband med ölintag. 

No comments: