Thursday, July 07, 2016

Första övernattningen i sommar

Jag for ut till stugan tidigt idag för att vara tillhands, när elektrikern skulle kontakta mig om den felande fasen. Jag hade väntat mig ett personligt möte och att jag noga skulle behöva förklara våra vedermödor. Nu slapp jag detta ty vid halv tolv ringde han och sa att han funnit en trasig säkring och bad mig kolla om vi nu hade alla faser. 

Jag rusade ner till pumphuset och när jag slog på pumpen blinkade tre små glada röda lampor från elmätaren och jag hörde hur frys och kyl tuggade igång. Men inte pumpen. 


När Anna sedan kom (Paula körde ut henne hit) gick vi ner och fyllde pumpen med tre kannor vatten utan att den lämnade en droppe tillbaka. Vi tolkade detta som att backventiken fortfarande inte var riktig och gav faderulingen i alltihop. Nu får ordföranden fixa det här, när hon kommer hem i morgon. 

I stället unnade vi oss en lång skön eftermiddag med fika, promenad, lite småplock och städning i sovrummet eftersom vi tänkt sova över. Jag for också iväg och pantade tomflaskor, köpte gasol och handlade mat.


Det blev grillad Flankstek till kvällsmat, nedsköljd med en liten flaska enkelt rött vin från tösens mataffär på rue d'Avron. Sist gick vi in i den ännu solvarma verandan och lyssnade på vårt första sommarprogram. Det blev Ingvar Carlssons eftersom han var det enda namn, nästan, som vi kände igen hittills.

Och nu skall jag gå ut i sommarnatten, fälla vilstolen och se upp mot stjärnhimlen utan stadens alla störande ljus. En tradition här i stugan. Sist skall jag sova. Go natt

No comments: