Tuesday, July 12, 2016

Gästrike land

Idag har vi lyckliggjorts med så mycket trevliga gäster att jag inte riktigt hinner skriva ikväll. Det blir bilder från dagen och så kommer - kanske - text i morgon. 


Först ut var favoritniece K med barn och blomma. Fast dessa träffade jag inte hemma utan på vårt favoritfik uppe på Fjällgatan. 


Där, med utsikt över hela den vackra stan, möttes jag av ett par jublande glada små bröder vilkas glädje steg ytterligare när en maffigt stor glass landade framför nosen på dem. 


Familjen hade aldrig varit här förut och de var mycket imponerade, både av platsen, utsikten och vägen hit. De hade nämligen gått hela vägen från centralen! Inte undra på att en liten man kan bli trött och ta sig en middagsslummer i pappas armar.


Det här fiket har fördelen av att här alltid finns parkering för bilen och tak för de som vill slippa regn eller glödande sol. Vi fick regn och det bekom oss icke alls vid vårt bord. 


Efter en timme hade vi fått nog av varann och vi drog oss, var och en, åt sitt håll. Jag körde ut till lilla stugan i stora skogen och där väntade nästa gäst. Käre kusin H från Jokkmokk med fru och tonårsdotter. De hade varit på semester i Skåne och tyckte det kunde passa bra att övernatta hos oss på hemvägen. Det tyckte vi också. 


För att roa dottern, som kanske hade det lite småtrist medan vi vuxna satt och pratade, spelade jag lite vevgrammofon. Både Swing och vals och Gluntarna. När Anna så föreslog att vi skulle visa dem Mall of Scandinavia, verkade det som om alla, utom H möjligen, tyckte det var en toppenidé. 


Så där hamnade vi. Damerna försvann lika fort som en månadslön in bland boutiqerna medan jag snabbt klarade av mina inköp - en elektriskt myggracket och ett par starka LED-lyktor hos Kjell&co. Därefter bjöd H på fika och vi satte oss att vänta. 


En ung man vid bordet bredvid var vänlig nog att fotografera oss, två uttråkade herrar. Efter ett par timmar kom damerna tillbaka. Härtill nödda och tvungna eftersom gallerian skulle stängas. Vi for då hem och tände grillen. 


Sedan satt vi inne på verandan och umgicks under mycket glada former tillsammans med grillade kycklingdelar och potatissallad till fram mot midnatt. 


Då fann vi för gott att lägga oss och goda värdar som vi är erbjöd vi gästerna att breda ut sina sovsäckar på sängplatserna medan Anna och jag sov på soffan inne på verandan. 

No comments: