Friday, August 26, 2016

85-årsdagen

Idag har vi firat svärmor hela dagen. Alla vi uppvaktande var uppe redan vid åttatiden medan jubilaren själv låg försjunken i djupaste dvala tills telefonen började ringa. Under tiden dukade vi fram presentbordet. 


När så svärmor väl kommit ner sjöng vi "ja må hon leva" varefter uppackandet började. Vad ger man en 85-åring som har allt?  Jo, de flesta hade snappat upp att det är förbrukningsartiklar som gäller. Själv hade jag köpt en presentförpackning te. 


Förmiddagen ägnades sedan förberedelser inför de första gästerna. Dessa kom vid tolv och var två goda vänner till både oss och svärmor. Här bjöds både smörgåstårta, flera sorters kakor och gräddtårta så som det anstår ett riktigt födelsedagskalas. 

    I morgon ska vi plocka vinbär

På eftermiddagen for vi ner till Vuollerim
och handlade inför morgondagen då vi tänkte bjuda på vår supé. Då kommer även faster B från Björkliden med bror och svägerska. Det ska bli kul. 


När vi kom hem satt en ny gäst vid bordet. Vännen L, som är en mycket angenäm bekantskap, hade kommit medan vi var borta och kaffebordet var framdukat på nytt. 


Sedan kom det inga fler gäster förrän kl 8, precis som svågern bespetsat sig på Fångarna på fortet. Dessa slapp vi nu och i stället blev det ännu en trevlig kaffestund med Jonny och Kicki och deras son. 

   Ljuslykta i present 

Mitt i allt ringde min lille Anders utifrån en öken där han stod i bilkö för att köra in till Burning Man tillsammans med Nils. De kommer att vara borta från världen i tio dagar nu men allt var väl så här långt. 


Nu har gästerna gått och vi håller på att avsluta dagen. Själv ska jag leta upp bilder till dagens text. 

No comments: