Sunday, August 07, 2016

Apple

Vi vaknade till en vacker, molnfri dag med alldeles lagom temperatur. Jag började med min kaffekopp ute på balkongen vid halv åtta och någon timme senare började övriga röra på sig. På dagens program stod en utflykt till Adelsö och Alsnö hus, samt, om tid gavs, på Äppelfabriken på Färingsö. Ett äppelmusteri med café och butiksförsäljning.


Men först hamnade vi på Hötorget ty J:s pappa ringde och sa att det fanns en trattgrammofon till salu på loppmarknaden där. Den skulle fungera och vi tog chansen och åkte fram. Jag testade grammofonen länge och kom fram till att den gick väldigt ojämnt och inte kunde vara värd de 2000:- nasaren ville ha. Jag bjöd honom 1000:- men han påstod att han hade en annan kund som var villig att betala vad han ville ha och då fick han det för mig.


VI hade dock ett ärende till. Anna hade upptäckt att Clas Ohlson sålde ut en stark solcellslampa med 60% rabatt. En lampa, som skulle passa perfekt ner till dass på natten. Vi köpte några starka pyntlampor i våras, och de lyser vackert, men ger inte riktigt den upplysning man kan önska när det är beckmörkt. Dessa nya skulle vara betydligt bättre.


Och nu for vi ut mot Ekerö kommun. Men klockan hade hunnit bli så mycket, att vi skippade Adelsö och i stället koncentrerade oss på Äppelfabriken. Den var en fullträff. Där var massor av folk men kön till serveringen forcerade rätt snabbt och efter en kvart satt vi bänkade i skuggan bak växthuset och avnjöt Äppelfabriken Delux, som vår grillade macka hette.


Vännerna Robert och Carolin var också där. Vi hade hållit kontakt under utfärden till Färingsö och de ville gärna träffas innan arbetet började i morgon. Vi satt länge och pratade och enades om att vi snart behövde träffas och tala över sommaren. Nu stack vi hem vid fyratiden ty vi hade ett sista evenemang idag. En bjudning hemma hos en gammal pensionerad kollega till Anna, som snart skulle ha stambyte och ville bjuda hem oss innan kaoset började.


Hon och Paulas gamla dagmamma var hemma hos oss, både i stugan och i lägenheten i fjol så nu var det dags för återbjudning och vi fick ett par trevliga timmar hos I, som föreföll mycket glad över besöket. Hon blev änka för några år sedan och ett besök kanske livar upp hennes tillvaro. Vi är ju så trevliga också. 

No comments: