Thursday, August 04, 2016

Regnväder

Idag visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på. Det kändes som att det kunde börja regna när som helst men i en tillfällig lucka mellan molnen föreslog Anna att vi skulle gå ut på skogspromenad med hunden.
 


Jag var lite tveksam, ty latmasken talade till mig men så tänkte jag att jag borde göra något åt gårdagens mazarin.


Annas förslag föll alltså i god jord och idén utvecklades snart till ett besök vid vår relativt närbelägna runsten samt en vacker kulle med tre järnåldersgravar. Jag blev nu så illa tvungen att följa med eftersom jag är den ende som hittar och allt gick bra tills vi kom fram till stenen. Där började det regna och vi fick ställa oss under en tät gran tills de värsta gått över.


Sedan gick vandringen bra och jag kände att jag nog jobbat bort nästan halva mazarinen. Vi voro nu lätt trötta och svågern satte sig att vänta på mat medan jag tillagade den. Anna tog hand om jycken. Efter maten föreslog jag siesta och det nappade alla på. Vi försjönko i vilstolar och hängmattor – tills det på nytt började regna.


Regn och fortfarande inga kreativa förslag på sysselsättning gjorde att Anna gav upp hoppet och föreslog att vi skulle åka hem och se på TV och jag började packa för hemfärd. Då fick Anna syn på den stora sten, som legat i vägen utanför sovrumsdörren sedan vi baxade dit för några år sedan. Hon råkade nämna att den ligger i vägen och då vaknade svågern till liv och vände undan stenen.


Det visade sig att den hade en platt fin ovansida, precis som gjord för ett litet blomsterarrangemang. Vips var alla planer på hemfärd som bortblåsta och de for iväg till Plantagen varifrån de snart återkom med prunkade höstblommor. Samt falukorv och bröd. Anna började plantera, jag började göra upp eld och Anders återgick till vilostadiet.


Det blev riktigt fint när vi var klara och vi fick en fin kväll med korvgrillning här ute. Vädret var så pass behagligt att vi kunde sitta ute ända tills det blev mörkt. Men nu har vi flyttat in på verandan, tänt ljusen, hällt upp kaffe resp whisky och bänkat oss för att lyssna på radio. Högeligen gemytligt med andra ord och dagen slutade bra!

2 comments:

Anonymous said...

"Slutet gott, allting gott" eller jag vet inte...😉
/sysM

Anonymous said...

Ibland när det känns som värst kan allting bara bli bättre, en liten tröst men ändock en tröst/se