Tuesday, August 16, 2016

Folklustspel

Det är härligt att vakna ute i stugan, men samtidigt vet jag ju att den här dagen har sin begränsning. Någon gång fram på eftermiddagen skall jag vara inne i stan. Helt frivilligt i och för sig, men ändå. Innan jag hunnit så långt hade jag dock en härlig dag, som började med morgonkaffe på den nya sydbänken - soffan som jag ställde utanför verandan, för att ta emot morgonsol och för att minska trängseln uppe på bryggan.


Solen sken och värmde gott och jag tog god tid på mig innan jag började med dagens beting, som var enbart teoretiskt. Jag berättade ju igår om hur jag hjälper mamma Grus med språklig granskning av hennes uppsatser på förskollärarlinjen. Jag hann med fyra av 17 sidor i hennes senaste verk igår och idag tog jag resten. Tråkigt, men oerhört uppskattat. Och jag hör i andanom hur hon skryter om mig inför sina väninnor. En vacker tanke. Förutom språkgranskning fortsatte jag med min verandamålning. Den börjar närma sig slutet nu.


Vid fyratiden for jag dock hem och började förbereda mig inför kvällens kulturevenemang - folklustspel på Augustendalsteatern nere vid Ulvsundasjön. Det är Solna amatörteater, som spelar ett nytt folklustspel varje sommar. Oftast något gammalt hederligt av Gideon Wahlberg men i år var det något nyskrivet och det var inte riktigt samma sak. Intrigen var mer konstlad än vanligt och dialogen var rätt tjatig.


Att det bara vara damer på scenen var ett friskt grepp, men tyvärr hade de väldigt stort behov av sufflören. Om detta berodde på att det bara var tredje föreställningen eller på att de nått den ålder då man börjar få svårt att minnas långa texter, ja, det skall jag låta vara osagt.


Vi visste inte att det var fotbollsmatch mellan Sverige och Brasilien när vi köpte biljetterna i morse och det var lika gott det. Jag känner inget behov av den ruskiga spänning det blir när en match går mot oavgjort, när det blir förlängning och till slut straffar. Men vi ville ändå veta resultatet, så Anna gick med mobilen påslagen på hemvägen och där följde vi varje straffspark i Aftonbladets live-rapportering. Och när allt var klart blev vi naturligtvis jätteglada och tänkte båda att det är tur att vi har damlaget nu när herrarna är så bottenlöst usla.

No comments: