Saturday, August 27, 2016

Lördagkväll i grillkåtan

Sitter just nu med svärmor och svåger och sambo och Jonny och Kicki i grillkåtan och filosoferar kring flydda tider över en ring falukorv och ett stycke rimmat fläsk. 


Dagen har varit bra och jag skriver kanske mer när vi kommit hem till huset igen. 


Ja. Nu är vi hemma igen och dagen kan summeras. Den började med ett riktigt ruskväder - regn, kyla och storm. Men hellre det än 36 grader, som drabbade dotter och dotterdotter nere i Paris. Sönerna befinner sig i Nevadas ökenområde och har det säkert inte mycket bättre. 


Dagen stora begivenhet var ett besök av faster B från Björkliden, som även hade med sig sin bror A med fru. Dessa mycket trevliga människor kom vid tolvtiden och stannade hela eftermiddagen. De har långt hem så de for åter i god tid innan det blev mörkt. 


Ty här i Murjek blir det verkligen mörkt om kvällarna nu. Gatubelysningen har varit trasig sedan i februari och idag tog jag mig före att skriva en insändare i NSD och bifoga en bild jag tog härom kvällen. 

Och därmed är jag åter där dagens text började. I grillkåtan där vi träffade Jonny och Kicki i skymningen. Och nu när vi kommit hem sitter vi alla med var sin iPhone och spelar den senaste flugan - Wordbrain. Ett spel som går ut på att hitta enkla svenska ord som är flätade i varann i ett komplicerat rutmönster. 

No comments: