Tuesday, August 02, 2016

Dubbla födelsedagar

Idag firade vi både Jimmy och Mellangrabben Grus, som fyllt år i dagarna. Fast jag firade bara genom att agera matlagare. Jag vill inga presenter ha och jag ger inga. Framför allt inte när det handlar om "pliktpresenter" vid födelsedagar och annars. Däremot kan jag tänka mig presenter lite när som helst och om jag skulle stöta på något som känns som rätt sak att ge rätt person.

Smalfrukost: Smoothie, hårdbröd och Gäsenost (17+)

Nu gick det bra ändå för Anna och Anders och Stina hade presenter i massor. Först idag var jag och handlade en jordfelsbrytare till den ström vi drar upp till vår stuga. Är det något elfel hos oss så skall det inte drabba de andra. Jag passade också på att byta batteri i klockan. Idag hos en riktig urmakare eftersom den amatör jag bytt hos tidigare haft batterier som tagit slut fort.


Sedan for vi allesamman och handlade mat varefter vi stack ut till stugan. Där möttes vi av en chock för helt plötsligt märkte vi att vattnet slutade rinna. Jag suckade och hoppades att någon annan skulle lösa problemet och klan ni tänka er. Vår stugordförande gick ner till pumpen och upptäckte att någon på rent jäkelskap dragit ur sladden till pumpen. Hon satte i den och så hade vi prima tryck igen. Hoppas nu bara att det inte blivit en ovana hos traktens unga drägg att sabotera vår pump...




Vid fyratiden kom gästerna, hela familjen A med Jimmy och moder och alla grabbarna Grus. Anna började grilla och jag gjorde i ordning stekt potatis på begäran av mamma Grus. När allt var klart satte vi oss till bords och genast började det regna. Vi tog tallrikarna med oss och stack in på verandan och när vi var färdigätna sken åter solen.


Då blev det dags för dessert som mamma Grus bestod med. Kladdkakor, mazarin, bullar och prinsesstårta. Det var svåra frestelser men jag var stark och tog bara em liten bit tårta. Det får man enligt viktväktarna. När gästerna sedan åkt satt vi kvar en stund och summerade intrycken men sedan packade även vi ihop oss och for hem. Och nu skall vi sätta på SVT-play och se på Allsång på Skansen.

No comments: