Monday, August 29, 2016

Projektering

Det spelar ingen roll att det är måndag morgon, att regnet öser ner, att det är kallt och grått. När man sitter ute på verandan med sitt kaffe och det är alldeles tyst och lugnt och ensamt, ja, då ler livet. Så gjorde det i morse också, när jag satt där ute. Enda smolket i bägaren var alla småfåglar, som satt på grenarna i rönnen och tittade ilsket och uppfordrande in mot mig. Jag har ju glömt köpa nya frön.


Idag hade jag dock ett litet projekt att inleda dagen med. Jag skall nog trots allt bygga en väggfast bänk utefter stuggaveln och därför satt jag och skapade detaljerade ritningar under förmiddagen. I morgon skall jag ta och skaffa materiel och börja bygga. Det ska bli kul. Då skall det dessutom vara bra väder!


Nu var det såpass kallt, att jag laddade vår stumpastake och körde med tända ljus hela förmiddagen. Det värmde faktiskt fullt märkbart.


Efter lunch vilade jag lite och sedan for jag iväg för att hämta Anna efter skolan. Det har öppnats en ny affär nere i Botkyrka - Dollar$tore - och det har hon sett fram mot länge. Det är en lågprisbutik, som funnits mest norrut men som under senare år krupit ner mot våra trakter. Det var lite knöligt att ta sig ner till Anna ty köerna på Essingeleden var extra intensiva idag. Det var så kallade tittköer, som uppstår när folk saktar in för att se på en olycka i motsatta körfältet. Folk är ta mig fan inte kloka!


Vi gick där ganska länge och plockade till oss lite olika småsaker. Själv köpte jag små block, som skall användas för att tända vedbrasor och grillkol. Samt pappersnäsdukar.


Efter Dollar Tore blev det IKEA, där vi skulle köpa dynor till den bänk jag skall bygga i morgon. Vi började med att äta deras lyxiga räkmacka som kvällsmat. Därefter blev det rundvandring där dynorna var huvudmålet. Anna vore dock inte den hon är om hon inte letat sig fram till avdelningen med småbarnsgrejer. Där gick hon, sjuk av köplystnad, och letade presenter till mitt lilla barnbarn.


Hon var alldeles förfärad över att jag inte tänkte köpa något inför min resa nästa vecka, men jag menar att ungen säkert redan har övernog med saker så hon får nöja sig med mig. Det är present nog och den synpunkten hade Anna ingen som helst förståelse för.

Och nu sitter vi hemma och skall se på SVT-Play.

No comments: