Wednesday, August 24, 2016

Sommaren i repris

Idag var det ännu lite varmare, men på intet vis kvalmigt. Jag satt ute på bryggan hela dagen och på eftermiddagen till och med i bar överkropp. 


Jag började min dag med att resa till City Gross ty där säljer man den fantastiska Gäseneosten. Den köpte jag samt en liten pepparbiff på innanlår. Jag tänkte nämligen fira St Bartholomeus dag idag. Då skall man skörda malörten till sina bäska droppar. Malört har jag ingen men systemet har. Med piratens bild på etiketten. Bättre han det inte bli så jag gjorde alltså ett besök på Systembolaget.


Väl ute satte jag mig i solstolen och läste lite och drack kaffe. Jag hade tandläkartid tio i två och innan dess såg jag till att ha ätit lunch, torskrygg idag också. Min förstfödde for denna morgon från sitt kära Irland över till San Francisco där han under ett par veckor skall vistas på ett event som kallas Burning Man och om vilket jag inte vill veta någonting. Jag kollade dock hans flygning. Det är hans plan som är rött och just lämnat Amsterdam...


Hos tandläkaren gick det fort och lätt. Jag fick en krona av honom och han fick 6000 av mig. Det var dock jätteskönt att slippa gluggen så det var bara att tacka och se glad ut. 


Jag gjorde inget nyttigt under eftermiddagen heller utan satte mig och började måla på en akvarell med ett höstmotiv. Det var ingen färdig bild utan bara en teknikövning och något lärde jag mig nog. 


Till middag ikväll blev det pepparbiffen och nu blev det en liten malörtsbäsk till. Jag kollade på min app och kom fram till att varenda liten promille skulle vara som bortblåst på en timme. 


Vid sju ringde Anna och sa att hennes föräldramöte var på upphällningen så jag for iväg. Det vart ärenden direkt. Först åka och hämta några brasilianska hängmattor, som en kompis till Anna haft med hem, på ett tillfälligt besök därifrån. 

Nästa ärende blev att åka och hämta en present från Paula till svärmor hemma hos grabbarna Grus. Hon skulle ha kommit själv men nu satt hon barnvakt där fram till midnatt, ty mellangrus hade rasat från tre meters höjd i en klätterställning och blivit körd till sjukhus i ambulanshelikopter. Dramatiskt värre och bägge föräldrarna på plats. Det hade dock gått bra men de ville ha honom på observation till midnatt. Detta är dock ännu en påminnelse om hur skört livet är och hur nära katastrofen kan lura bak hörnet. 

No comments: