Thursday, August 11, 2016

En gammal dansk polare

Jag har idag haft ännu en fin dag ute i stugan. Rent praktiskt har jag gjort mindre än igår, då jag i alla fall städade ett skåp i en kvart. Men jag har bläddrat igenom en bok om Sveriges järnvägar under 150 år, som jag fick i present av Jimmys far i lördags. Och jag satt en stund vid en bok om gårdar i Kullings och Gäsene härader, som jag hittat någonstans.


Jag hade freame mitt släktforskarprogram i datorn och kollade i vilka gårdar i Remmene, som jag har släkt. Det var en hel del. Jag åt också min vanliga gamla bantarlunch - kassler med potatis och morotsröra. I sällskap med en gammal polare från Danmark. Det var gott.


Bilden av det gamla fönstret, som jag målade häromdagen vart bra och gav mig blodad tand. Idag började jag skissa på en bild av en gammal veranda och jag hann med tegelpannorna innan det var dags att åka hem. Anna har en matträff med kollegorna ikväll så det var Ernst som drog mig hemåt.


Pinsamt att behöva sänka sig till TV4 för att titta på hans program. Än värre att OS går i TV3. Det gör att mit t intresse sviktar. Får vi några medaljer så brukar jag få en påminnelse i min mobil och då kan jag välja att se det i efterhand på de riktiga kanalerna - TV1 och TV2.

2 comments:

Unknown said...

Heder åt den som avstår reklamkanaler. Men Ernst kan man ju avstå så länge han är i fel kanal.

Alf said...

Jag har ett problem där. Avskyr reklam men gillar Ernst ...