Monday, August 08, 2016

Den 8 augusti

Den 8 augusti är en dag jag sett fram mot de senaste veckorna. Efter en semester där man frotterat sig med gäster och släktingar och familj till höger och vänster är detta den första alldeles ensamma dagen. Anna har börjat jobba och sörjer inte över det. Brodern har åkt hem och inte heller det sörjer jag.

Strax före nio försvann båda till jobb respektive Arlanda och jag for fort ut till stugan. Där bar jag snabbt upp min packning, satte på en gryta vatten och om en alldeles liten stund stod den där på bordet. Min egen kaffekopp med mig själv i favorithörnet. Alldeles tyst ute, så när som på vinden, som friskat rätt bra idag. Detta var stunden jag väntat på men jag la inte ut den på Facebook. Min stackars sambo kanske inte var lika glad över att börja jobba som jag var över att sitta ute i stugan...


När kaffestunden var över började jag titta i packningen. Där låg de nya lampor vi köpte på Clas Ohlson igår. Jag monterade dem och placerade båda vid stigen ner till dass. Ikväll skall jag hem men jag är starkt sugen på att stanna över natt i morgon och se hur lamporna tar sig ut. Och njuta en afton i fotogenlyktans sken. Livet är bra gott för en pensionär.


Till lunch blev det lite magert. Potatis- och morotsröra samt ett par korvar, som jag stekte. Lite fett måste man ha och en tesked är inte för mycket. På en sådan måltid passar en timme i hängmatta perfekt och den timmen tog jag mig.


Därefter fortsatte jag med ett litet projekt som jag tänkt på sedan i vintras. Då ställde jag in en påse solrosfrö i sovrummet och nästa gång jag besökte rummet såg jag att mössen varit där och gnagt sig ett hål i påsen. Jag insåg inte var de kunde ta sig in men flyttade påsen till storstugan, som är garanterat mustät. Idag kollade jag sovrummet noga och upptäckte de små odjurens ingång.


Under dörrkarmarna fanns fina, breda öppningar där de kunde gå in, två i bredd och med högburna huvuden. Det satte jag stopp för idag. Nöjd med mig själv började jag nu på dagens sista förnöjelse. Akvarell. Jag har länge tänkt måla ett fönster, som inte finns längre och började med tegelpannorna på taket ovanför.


Plötsligt upptäckte jag att klockan blivit mycket, jag avslutade målandet och lastade in det skräp som skulle slängas varpå jag for hem via Hagby, favoritplatsen. Här hemma fixade jag till middag tills Anna kom hem och nu sitter jag och ser på Ernst i TV4/play medan Anna sover i soffan till samma program.

No comments: