Thursday, August 25, 2016

Ett överraskande besök

Idag var så äntligen den stora dag inne då vi skulle ta flyget upp till Luleå för vidare befordran till svärmor i Murjek med svåger Anders. Hon fyller 85 i helgen och vi bestämde redan för en månad sedan, att vi skulle överraska genom att komma upp och bara kliva in i köket. Sedan dess har vi kämpat för att inte försäga oss. 


Det har gått bra. Nästan för bra för svärmor tycker vi varit lite väl tysta om hennes dag. Anna har dock pratat bort henne och när vi närmade oss byn steg vi dessutom ur bilen en bit i förväg och gick sista biten för att förvilla extra. 


Det lyckades och svärmor satt som fallen från skyarna när vi klev in. Detta var fjärde gången i år som vi besöker byn. Första gången i år handlade det om begravning och då är det ju roligare med födelsedag. 


Sedan vi väl kommit fram har vi fikat, pratat och ätit ärtsoppa och pannkakor och tittat på TV. Åskan slog ut svärmors förra TV och nu har Anna och Anders köpt henne en ny. Den hade någon slags inbyggd play-funktion så vi satte oss att se på långdistansen i orienteringsVM. Anders hade för sig att Tove tagit guld här också men var inte säker så det var riktigt spännande eftersom hon låg rätt mycket efter i början. 


Det gick dock bra och nu sitter vi och tittar på Ernst. Och i morgon är det födelsedagsfirande. Det kommer att påfresta min bantning ...

No comments: