Saturday, June 07, 2014

Ångans dag

Dagen började med brödbak men sedan hände inte så mycket. En av gästerna sov väldigt gott vilket väl är skönt, men brödet hade kallnat när det väl var så dags. Det smakade lika bra för det så mätta och belåtna anträdde vi dagens första programpunkt som innebar en rundresa i stan med bilen. Vi for ut på Lidingö, via gärdet, in på Djurgården, ut på Strandsvägen, över Skeppsholmen och slutligen Mariatorget på Söder, där vi gjorde en hastig visit i Paulas butik.
'
Inne på Cazami
Nu var vi fikasugna och styrde bilen mot Fjällgatan där vi tog glass på vårt favoritfik med stans bästa utsikt. Vädret var soligt och gott och sedan vi avnjutit våra glassar drog vi ut på landet, bort mot Mariefred där man idag firade Ångans dag på museijärnvägen.

Fjällgatans café
 Där var oerhört mycket mer folk än vi anat så jag fick parkera ett par hundra meter från stationen. Vi fick heller inte plats i det första tåg som gick utan fick vänta till nästa och det är ju kul för föreningen. Vi reste bara den korta turen till Läggesta t.o.r. men det tog ändå tid eftersom vi fick invänta ett försenat mötande tåg rätt länge. Museijärnbanorna kan också.

I en liten smalspårig persovagn
Sist åkte vi hem till Paula och Jimmy på fika där hon bakat hallongrottor och äpplekaka och fick en mycket trevlig kväll.

Försenat ånglok

No comments: