Monday, June 23, 2014

Försmak av höst

Det kan tyvärr inte uttryckas på annat sätt för vädret nu är inte roligt. VI låg och drog oss i det längsta och hoppades att YR skulle ha fel, men icke. När vi stapplade upp vid elva var det ljusmulet med duggregn hängande i luften. Vi åt frukost och tog sedan ett djärvt grepp på situationen genom att besluta oss för att GÅ fram till stan. Vi har ju gått varje dag i en vecka nu och tyckte vi kunde ta i ordentligt idag.

Den vackra promenadvägen utefter Karlbergs kanal

Det gick bra. Duggregnet hängde i luften men höll sig i schack ända tills vi kommit in till Vasastan och satt på en liten thairestaurang för att luncha. Vi uträttade nu diverse ärenden; apotek, Yves Rocher och Dea Axelsson innan vi tog oss längst ner på Kungsgatan och Nespresssobutiken där vi köpte kaffekapslar. Det är inte utan att man känner sig som lite katt bland hermelinerna när man tassar in bland alla de exklusivt klädda expediterna i den sobra miljön.

Inne på Nespresso

En praktisk nyttighet på Nespresso.
Ett regnskydd över papperskassen!
Sist traskade vi iväg bort mot Odenplan för att utnyttja ett presentkort på fika som vi fick ifjol. Det regnade dock lite för ihärdigt så vi hoppade ner i T-banan och tog tåget hem i stället. Och nu sitter vi framför TV:n och hoppas få se Brasilien slå Kamerun i Fotbolls-VM. Men vi känner oss väldigt nöjda med att ha gått så långt idag, 8 km, utan att egentligen vara trötta, Jag känner bara lite träningsvärk i vaderna.

No comments: