Wednesday, June 11, 2014

Lägenhetsannons

I morse skulle det så äntligen bli av med att försöka annonsera ut lägenheten.  Jag röjde undan så mycket löst som möjligt så att jag ur vissa snäva vinklar kunde ta bilder på rummen, där man inte såg flyttkartonger och klädhögar. Sedan satte jag ut annonsen och till att börja vänta. Jag är väl fånig, men en sådan här sak känns så stor att jag riktigt bävat för den. När de mest vidlyftiga affärer jag gör i vanliga fall är att boka flygbiljetter på nätet för några tusen så är en lägenhetsaffär näst intill ångestframkallande.


 

Jag kände mig lätt apatisk men tog mig samman och gick ut på långpromenad med Filip och Fredrik i hörlurarna. Det måste ha hjälpt för när jag kom hem hade det första mailet kommit och jag ringde en man som verkade intresserad, men inte kunde komma förrän i morgon kväll. Alltid något. Jag till att laga middag och vila middag. Sen stod det inte på förrän ett nytt mail kom. En ung familj i ett grannområde ville komma och titta och de kom efter en timme iförda ett tvåmånaders barn och en vuxen fader. De tittade och verkade inte direkt missnöjda. Jag skyllde den lite halvtaskiga städningen på att jag nyss kommit hem och att jag skulle anlita en städfirma innan det blev inflyttning.

Det måtte ha gjort susen. En stund efter det att de hade gått ringde de och undrade om de kunde pruta ner lite och själva ta städningen. Toppen tyckte jag och slog till direkt. Vi kom överens om att ses i morgon och gå igenom det praktiska. Fadern som var med visade sig vara händig med pappersexercisen och det tackar jag särskilt för. Nu skall de bara godkännas av bostadsrättsföreningen men det tror jag inte skall bli några bekymmer. Det verkade vara ordentligt folk. Fast man vet ju aldrig. Så länge inget är skrivet är inget sålt.


För alla oss inblandade är det dock bara att hoppas att det går vägen. Jag kan lämna lägenheten bakom mig och en ung familj kan få en oöm och robust bostad, där de inte behöver vara jätterädda om finishen eftersom den inte är så förfärligt märkvärdig. Det är knappt så jag vågar tro att detta äntligen skall vara löst.

1 comment:

e said...

Håller tummarna!