Friday, June 20, 2014

Midsommarafton

Just nu har firandet gått ner på ett litet lägre varv. Nästan alla är borta och sparkar boll på gräsplanen och jag är kvar med vovven samt Anna och hennes kusin. Maten är klar och allt har gått bra bortsett från att ett par av gästerna har med sig en hund, stor som en kalv. De försöker i och för sig ha koll på kräket, men det känns ändå obehagligt när den åbäkar sig in bland bord och stolar och sniffar begärligt på faten. 


Vi började vid ettiden med sillbord och grillkorv för de som inte gillar sill. Sedan plockade vi undan och slöade en stund innan det vart kaffe med kakorna som pojkarna bakat och bullar som Anna gjorde igår. 
Ny vila och lite frågespecial inne på verandan. Över huvudtaget har vi mest varit inne eftersom det är så kallt ute och eftersom regntunga skyar hotat, utan att fälla något regn. 


Nästa händelse var att Anna och Pelle gick och fiskade med gossarna och då började jag med grillspett och Gabbi och Carina tog fram potatis och grönsallad. Lagom tills Anna kom tillbaka var maten klar och nu hade klockan hunnit bli åtta. Nu gjorde jag också mina jordgubbsbakelser, rånkorgar fyllda med vaniljkräm, vispgrädde och limemarinerade jordgubbar. Det blev faktiskt jäkligt gott. 


Och nu sitter alltså Amna och Carina och jag med lilla söta vovven, medan de andra sparkar boll med den stora äckliga hunden i släptåg. Den hundens matte är för övrigt gravid. Stackars människa. Som om det inte var illa nog med hunden...
Kvällen avlöpte fortsatt väl och vid ettiden hade alla gäster gått. Då var det skönt att krypa in i sovrummet och sjunka ner under duntäcket föga årets första natt i stugan. 

No comments: