Tuesday, June 24, 2014

Ännu en dag med grabbarna Grus

Det var inte meningen att vi skulle tagit hand om ungarna idag, men jag hade ett ärende ner till Älvsjö och det ligger ju så nära deras boning, Dessutom hade den äldste kommit hem från Gotland igår och Anna var nyfiken på att höra om hans vecka där. Dessutom var hon sjuk efter de små gossarna i största allmänhet och jag unnar henne gärna den glädjen så länge hon inte har egna barnbarn att leka med.

Cafe´ Torpet i Orhem
Mitt ärende i Älvsjö handlade om en trasig brännare till fotogenkylskåpet. Vredet har suttit som fastsvetsat länge. Det har inte gått att vrida upp lågan så att tillräcklig kyleffekt nåtts. Igår skulle jag göra ett allvarligt försök att åtgärda detta och det slutade med att vredet gick helt av och brännaren inte längre gick att använda. I ett fåfängt försök for jag ner till firma Fogas i Älvsjö som har allt i branschen - utom brännare till gamla fotogenkylskåp.

Brygglek vid Drevviken
Nu blev det i stället grabbarna grus och vi for till ett litet kaffe ute i skogen i närheten av Flatensjön. Det var rörigt mysigt och sedan vi fikat tog vi en promenad ner till en annan sjö, Drevviken, där vi kom i slang med en mor och dotter med tre rara hundar. Barnen fortsatte leka i och kring vattnet tills jag föreslog att vi skulle åka till stugan och äta. Jag insåg att Anna hade svårt att skiljas från dem redan och stugan är ju alltid trevlig.

Utfordring av hungriga barn
Som hämtat ur Åsa Nisse
Roligt att dra ut bolltokiga ungar
till orienterarnas idrottsplats
Dock hade vi varit väl länge nere vid Drevviken så ungarna vart väldigt hungriga när det äntligen blev dags att bjuda på korv med bröd. Då återfick de strax sina vanliga busiga framtoning och vi tog med dem på promenad för att kanalisera energin i något gott. Så fick Anna och jag också våran dagliga. Vi gick norrut utefter sjön, till utsiktsplatsen och sedan till järnåldersgravarna innan vi gick hem igen och Anna hittade hela vägen själv.

FIka efter promenad, lämpad för bantare.
Det är ju ett stort hål i kakan!
Och nu har vi bytt ut gossarna mot en vovve och det är rätt mycket lugnare. Vi såg Italien bli utslagna ur VM och nu skall vi se en show med Özz Nujen, som en gång bjudit mig på pop-corn i foajen till Boulevardteatern.

2 comments:

Johan said...

Hej!

Fortfarande intresserad av en brännare till en fotogenkylskåp?

Har en 10 ränders Electrolux.

Hör i så fall av dig på ljugberg.johan@gmail.com

Mvh
Johan

Johan said...

Hej igen,

skulle vara: ljungberg.johan@gmail.com