Sunday, June 15, 2014

Brunch på Villa Källhagen

Dagens stora begivenhet har varit brunchen på Villa Källhagen. Den måltid för fyra, som vi fick presentkort på av stugföreningen i fjol, som ett tack för allt arbete vi la ner på pumpen. Vi kollade i dagboken idag och såg hade vattenproblemen varade från 18 maj till 2 juli. Vi hade alltså inget vatten över midsommar i fjol. Vi får hoppas på bättre lycka i år och det ser ju lovande ut. Pumpen har gått klanderfritt från första minut i år.



Vi som styrde mot Gärdet vid middagstid idagvar Anna, Paula, Jimmy och jag. Restaurangen ligger alldeles bredvid Sjöhistoriska och vi fick sitta ute i det soliga vädret. Lite väl soligt gör stackars Anna som råkade få plats utanför markisens skugga. 



Detta drog dock inte ned aptiten utan vi åt oss fruktansvärt mätta. Jag har sett fram mot dettalänge och det motsvarade alla förväntningar. Först sill, lax och potatis. Sedan sallade, kallskuret och inläggningar. Därefter varmrätter; korv, kyckling, pulled pork, quemeller, revbensspjäll och bacon. Ett litet mellanspel med pannkakor, sylt och grädde innan avslutning bestående av brownies, fifi-rutor, chokladmoussekaka, crême brullé, cheescake och kaffe. Sedan var jag mätt!



Vi for ut till stugan där vi drog fram vilstolar, satte på bäcken, placerade oss i skuggan och, till vattnets stilla porlande, smälte maten i ett par timmar. Sedan vi åter blivit någorlunda rörliga for vi iväg hem till Robert o Caroline, som vi inte sett på länge, och talade över vad som sig tilldragit haver. Och nu är det afton och God Natt!

No comments: