Tuesday, June 10, 2014

En stunds flykt till barndomslandet

Idag var det så dags att fara ner till hemmet i väster igen. Det är skolavslutning på fredag för mina åttor, som nu går ur nian. Den ska jag vara med på. Och innan dess förhoppningsvis få sålt lägenheten. Fast det vill nog till. Den spekulant jag haft hade tagit med sig sin kvinna och hon hade synpunkter på att badrummet saknade fönster så där sket det sig med min lägenhet.


På ICA Kvantum i Götene köpte jag en sallad som intogs
på denna förtjusande plats söder om Hornborgasjön

Nöjeslivet florerar på slätten. Utanför Tråvad finns
Dragans LIVE Strip för hugade åskådare
 Alltnog. Jag fick en fin resa ner där jag hann med tre stenbroar och två kyrkoruiner. Och som bonus, några timmar i Remmene där jag satt och njöt av den svala brisen i skuggan under de gamla björkarna. Med kaffe och dopp inom bekvämt räckhåll. Enda lilla störningen var skottlossning inne på skjutfältet. Jag som trodde Sverige helt lagt ner försvaret och bara väntade på att Putin skall komma och befria oss från det västerländska oket.

En, i all sin enkelhet, utmärkt plats för kontemplation

Naturligtvis måste tomten vara med under ett så
högtidligt ögonblick som vid matjespremiären
Hemma i stan var allt sig likt, om än lite mer välstädat än vanligt med tanke på att jag skulle ha visning under min frånvaro. Den städningen var dock förgäves eftersom tanten, nödvändigtvis ville sitta och se ut under förrättningen på dass. Jag får sätta in en ny annons på blocket i morgon.

2 comments:

Anonymous said...

Det kan inte alltid gå som på räls/syse

Anonymous said...

Är det nånstans det liksom ska skita sig så är det väl ändå på dass!
/SysM