Thursday, June 12, 2014

Möte med köparna

Idag har jag gjort den sista turen till pingstkyrkan, tror jag, för nu finns det inte mycket mer att slänga eller skänka från lägenheten. Gott med varje sak man blir av med. Jag hade också ett nytt möte med ungdomarna som skall köpa lägenheten och deras föräldrar. Vi kom överens om tillträda senast den 1 september. Lite sent kanske, men sådant här tar tid. De skall sälja sin nuvarande lägenhet och bli godkända av min bostadsrättsförening. Samtidigt minskar det pressen på mig att hinna tömma det sista.

Det är också skönt att jag inte kostat på lägenheten någon lyxrenovering, ty de hade med sig tumstock och började redan mäta upp hur de skulle bygga om här och flytta där. Den färg och de tapeter jag lagt ner har mest varit till för att få hyfsade bilder i annonsen och de har egentligen bara kostat tid. Det känns hur som helst otroligt gott att bli av med det här oket. Veckan efter midsommar skall vi ses igen och gå igenom den handlingar som krävs vid överlåtelse av bostadsrätter samt fixa handpenning. Fortfarande är alltså inget skrivet, men det känns som om de halvvägs flyttat in här redan, så jag skall nog bli av med den nu.

Kvällen ägnades något helt annat; en träff över ett glas vin  och några ostar hemma hos Eva och Jan på deras altan. En trivsam avslutning på dagen och nu är det bara att lägga sig och ordna anletsdragen så att man kan stå upp fräsch och oförstörd, som en nyutsprungen ros inför mötet med mina gamla elever på skolavslutningen i morgon.

No comments: