Tuesday, June 17, 2014

Klickkakor

Även om min kärlek till små barn är begränsad så är jag inte rabiat och när ett par goda vänner i knipa var i verkligt behov av barnpassning så ställde jag upp. Speciellt, som barna är i den ålder att de fixar det mesta i vardagslivet själva. Jag behövde bara sitta där som en trygghetsfaktor och det dög jag till.

Röran tillreds enligt mina anvisningar
Jag ville också passa på och lära dem något nyttigt och i detta fall handlade det om bakning, Klickkakor är gott och skulle passa fint till kaffet i midsommar. De är också ganska lättgjorda och gossarna visade sig klara tillredningen av degen alldeles utmärkt. Det enda som var svårt var finhackande av blockchoklad, vilket tydligen var för tungt för små barnanävar.
'

När det sedan kom till att klicka ut degen på plåten så sviktade ambitionen snart och det undrar jag inte på. Det är krångligare än det låter och dessutom ganska trist så den delen gjorde jag själv. När kakorna var klara återstod bara att fixa lunch, pannkakor med sylt, innan gossarna försvann ut i lekparken och jag och hunden somnade gott i soffan.

Kvällen tillbringar jag nu hemma i TV-soffan och i VM skall strax en match mellan Brasilian och Mexiko börja...

No comments: