Saturday, August 23, 2014

94-årskalas

Pappas kalas idag var den stora begivenheten men innan jag hann så långt hade jag gått igenom kökslådorna en sista gång och skilt "spara" från "Slänga/Skänka". Roligt var det att Gabbi ville ha både Mikron och köksmaskinen. Roligt om grejorna kommer till användning och nu kan vi ju åka till henne om vi skulle få för oss att göra korv någon gång.


Strax före två gav vi oss iväg, Eva och jag och halv tre började kalaset. Ingvar och Martina hade fixat det praktiska som bl.a. bestod i två maffiga tårtor. Dels en Operatårta och dels Nossebros stolthet, Mockatårtan från Nya Konditoriet, saligt i åminnelse och numera förvaltad av Elins Bageri. Viss om att enstaka synder inte brukar straffa sig i viktkurvan syndade jag rejält med två bitar av varje tårta. Det var gott!


Vi var sjutton allt som allt och vi fick gott och väl plats i det rum som personalen ställt till vårt förfogande. Pappa hade säkert klart för sig att det kalas, men kanske mer osäker om anledningen: Och det må vara en gamling förlåtet om det blir lite fel i kronologin ibland. Hans gamla mor kom således inte just den här gången av lättförklarliga skäl. Däremot broder Åke.


I övrigt var det det vanliga gänget med Ingvar + familj, Kalle + familj (förstärkt med Lisa), Eivor med familj (förstärkta med tvenne barnbarn), Eva och jag samt Martina. Trots ihärdiga försök orkade vi faktiskt inte peta i oss all tårta utan vi fick ställa ut lite i kylen till personalens fromma. De gör ett fantastiskt jobb.

No comments: